20:06 17.10.2019

Мінекономіки виступає за збереження держпідтримки аграріям на рівні 1% ВВП

2 хв читати
Мінекономіки виступає за збереження держпідтримки аграріям на рівні 1% ВВП

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підтримує внесення поправки до законопроекту про держбюджет на 2020 рік щодо збереження наступного року обсягу підтримки АПК на рівні 1% ВВП, або 8,4 млрд грн.

"Ми підтримуємо позицію щодо спрямування 1% ВВП на підтримку АПК. Агросектор має отримати те, що було задекларовано", - повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на засіданні 16 жовтня підтримав напрацьовані профільним підкомітетом поправки до проекту держбюджету, що передбачають збереження на 2020 рік обсягу підтримки АПК на рівні 1% ВВП, або 8,4 млрд грн.

Аграрний комітет пропонує спрямувати 4,4 млрд грн із загальної суми держпідтримки аграрної галузі на програму здешевлення кредитів, пов'язаних із викупом земель, а решту 4 млрд грн розподілити на різні галузеві програми.

Зокрема, 2,5 млрд грн пропонується спрямувати на підтримку галузі тваринництва, переробки сільгосппродукції, аквакультури, рибальства, 600 млн грн - на закупівлю сільгосптехніки і комплектуючих, 400 млн грн - на підтримку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників, 150 млн грн - на фінпідтримку заходів в АПК, 150 млн грн на підтримку фермерських господарств, 100 млн грн - на надання кредитів фермерським господарствам, 100 млн грн - на часткову компенсацію фермерам вартості електроенергії, яка використовується для поливу зрошуваних земель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА