20:24 17.10.2019

Міносвіти розглядає варіанти реформи шкільної освіти паралельно з підвищенням зарплат учителям

1 хв читати
Міносвіти розглядає варіанти реформи шкільної освіти паралельно з підвищенням зарплат учителям

Міністерство освіти і науки України розглядає варіанти моделі освітньої реформи, яка стимулювала б підвищення якості шкільної освіти завдяки підвищенню заробітних плат учителям, повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Насправді на освіту ми витрачаємо більше, ніж в середньому країни ОЕСР ... Це глобальна картина. А далі треба дивитися, де у нас неефективність усередині. Якщо країна витрачає великі кошти, а зарплати досить низькі - значить, десь ми відстаємо за показниками ефективності. І тут міністр освіти дуже детально зараз вивчає, що потрібно змінити, які додатково реформи слід провести", - сказала Маркарова в інтерв'ю "Голосу Америки" в четвер.

При цьому завдання номер один - підвищення якості освіти, підкреслила міністр.

"Це питання на порядку денному", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, в липні 2019 року Кабінет міністрів під керівництвом колишнього на той час прем'єра Володимира Гройсмана прийняв постанову, яка передбачає підвищення зарплат вчителям та науковцям. Однак фінансування цієї постанови не передбачено проектом державного бюджету на 2020 рік, поданим урядом до першого читання. Закладене підвищення зарплат в сфері освіти враховує інфляцію + 2%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА