10:30 18.10.2019

British American Tobacco 11 жовтня зупинила виробництво в Україні

2 хв читати
British American Tobacco 11 жовтня зупинила виробництво в Україні

 British American Tobacco (BAT), один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

"Як компанія ми не можемо виробляти продукцію, з якою не знаємо що робити. Через це ми зупинили виробництво (технічний процес зупинки підприємства було розпочато 8 жовтня - ІФ). Вже другий тиждень фабрика стоїть", - сказав гендиректор "В.А.Т.- Прилуки" Артем Скрипка в сюжеті одного з місцевих телеканалів.

Компанія в п'ятницю вранці підтвердила цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна", зазначивши, що причиною є ухвалений Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торговельної націнки на їхні товари.

Як повідомлялося, "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компані", "Брітіш Американ Тобакко" і "Імперіал Тобакко" розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через ухвалення Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торговельної націнки на їхні товари.

Ухвалений 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Після цього Рада підприємців при Кабінеті Міністрів звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1049), оскільки він позбавляє підприємства права встановлювати ціни на тютюнові вироби .

British American Tobacco (BAT) - велика міжнародна тютюнова компанія. Має фабрики в 42 країнах. Портфель компанії складається з глобальних брендів сигарет і зростаючого асортименту виробів із потенційно зниженим ризиком, включаючи продукти в сегменті вейпінгу, систем для нагрівання тютюну тощо.

В Україні їй належить ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки" (Чернігівська обл.). Заснована в 1993 році на базі Прилуцької тютюнової фабрики.

Експортує продукцію в Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову, Азербайджан, Сінгапур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА