13:13 18.10.2019

"Газпром" вважає за необхідне врегулювати всі судові позови з Україною до укладення нового контракту на транзит - Міллер

1 хв читати
"Газпром" вважає за необхідне врегулювати всі судові позови з Україною до укладення нового контракту на транзит - Міллер

 "Газпром" повідомив Україні та ЄС про необхідність врегулювання судових спорів до укладення нового контракту з Україною.

Про це під час робочої зустрічі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим повідомив голова правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер.

"До українських партнерів, до європейських партнерів нашу позицію доведено: що, без сумніву, до укладення нового контракту необхідно повністю врегулювати всі судові спори", - повідомив він, зазначивши, що таких спорів досить багато.

Міллер наголосив, що головне питання, яке стоїть на порядку денному, - це закінчення договору на транзит через територію України, який спливає 31 грудня 2019 року.

Говорячи про судові спори, голова "Газпрому" відзначив рішення Стокгольмського суду, який фактично вніс дисбаланс у два контракти: контракт на постачання і контракт на транзит через територію України. Він також згадав ті рішення, які ухвалили українські суди у так званій антимонопольній справі проти "Газпрому".

"Абсолютно надумана історія – з однієї простої причини, що "Газпром" не здійснює жодної транспортної діяльності на території України", - заявив Міллер. – "Звісно ж, міжнародна практика знає приклади, коли спори підприємств урегульовувались у досудовому порядку, і ми пропонуємо такий нульовий варіант, який повністю припинив би всі судові позови, всі позови було б відкликано, і було б підведено риску під всією цією історією".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА