13:17 18.10.2019

Міллер вважає продовження діючого контракту на транзит газу з Україною єдиним шляхом, до нового законодавства далеко

1 хв читати
Міллер вважає продовження діючого контракту на транзит газу з Україною єдиним шляхом, до нового законодавства далеко

 Голова "Газпрому" Олексій Міллер вважає продовження діючого контракту на транзит з Україною з актуалізацією ринкових умов єдиним шляхом, оскільки до імплементації Україною європейського газового законодавства ще досить далеко.

"На сьогодні до завершення цього процесу (імплементації Україною європейського законодавства - ІФ) ще досить далеко. І в тому разі, якщо в Україні станом на 1 січня 2020 року не буде створено незалежного газотранспортного оператора і незалежного регулятора, єдиним шляхом буде продовження діючого контракту в нових, актуалізованих до сьогоднішнього часу ринкових умовах", - висловив свою позицію Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Голова "Газпрому" зазначив, що важливим питанням залишається те, за яким законодавством може бути укладено новий договір щодо транзиту з Україною. "Україна поставила перед собою завдання перейти на європейське законодавство - Третій енергетичний пакет із 1 січня 2020 року", - нагадав він. – "Ви знаєте, що ця процедура не така швидка, вона потребує створення незалежного газотранспортного оператора і незалежного регулятора, який встановлюватиме тарифи".

Медведєв поцікавився, чи дали якусь відповідь українські колеги.

"Ми перебуваємо з ними в контакті, й ті питання, які задані, - вони їм відомі. М’яч перебуває на українській стороні", - зазначив Міллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА