11:27 21.10.2019

Номер "Кварталу 95" про Гонтареву негативно впливає на інвестклімат в Україні

2 хв читати

Зовнішні інвестори асоціюють "Квартал 95" із владою, і в умовах нерозуміння, наскільки влада є незалежною від Ігоря Коломойського та інших олігархів, жарти "Кварталу" щодо екс-глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої інвестори можуть сприймати і сприйматимуть як підтвердження зв'язків між олігархами та владою, вважає міністр економіки Тимофій Милованов.

"Це може бути несправедливо, але така є реальність. Тому номер "95 Кварталу" про Гонтареву прямим чином впливає на інвестиційний клімат в Україні, і цей вплив негативний. Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано. Для нас також погано", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Милованов пояснив, що більшість зовнішніх інвесторів сприймає Гонтареву як видатного реформатора, оскільки за її керівництва НБУ перейшов на гнучке курсоутворення та інфляційне таргетування, що дало змогу забезпечити низьку інфляцію та стабільність курсу нині. Водночас, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева перебуває під тиском з боку Коломойського за рішення щодо ПриватБанку (Київ), додав міністр.

Він також зазначив, як про такий виступ дізнаються інвестори. "Офіцери МВФ отримають відео. Неформально розкажуть про це аналітикам, які стежать за Україною. Ті напишуть негативні коментарі та розішлють у закритій підписці. І т. д.", - описав поширення цієї інформації Милованов.

У дискусії під постом він уточнив, що за порадою юристів вимушений давати такий стриманий коментар, оскільки його слова можуть бути використані в судах як доказ упередженості уряду в ситуації з ПриватБанком.

Водночас міністр економіки наголосив, що в подібних до цього виступу "Кварталу" випадках тиша недоречна, оскільки потрібно розуміти, наскільки це погано. "Виглядаємо як папуаси", - погодився Милованов із думкою, що така історія створює погане сприйняття України міжнародною спільнотою.

Як повідомлялося, вранці 17 вересня Гонтарева повідомила, що будинок її сім'ї в с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області вночі згорів унаслідок підпалу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінив підпал будинку Гонтаревої як кримінальний тиск на неї і заявив, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника. Президент Володимир Зеленський, який до обрання главою держави був лідером "Кварталу 95", доручив Службі безпеки України долучитися до розслідування.

Номер "Кварталу" на телеканалі "1+1", що належить Коломойському, вийшов 20 жовтня - в день народження Гонтаревої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА