19:23 21.10.2019

Кабмін запропонує ВР криміналізувати контрабанду підакцизних товарів

2 хв читати
Кабмін запропонує ВР криміналізувати контрабанду підакцизних товарів

Кабінет Міністрів на наступному тижні розгляне законопроект про криміналізацію нелегального ввезення підакцизних товарів, повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

"Ми очікуємо, що потрапить до Кабінету Міністрів, і буде дуже оперативно затверджене питання криміналізації підакцизної контрабанди", - сказав Нефьодов під час прес-брифінгу в Києві у понеділок.

Голова відомства виступає за повернення митниці функцій оперативно-розшукової роботи та посилення відповідальності за контрабанду, зокрема за категорією високо маржинальних товарів.

Він зазначив, що наразі незаконне переміщення товарів карається вилученням товарів і штрафом у 100% їх вартості, іноді - вилученням транспортного засобу.

"Це покарання досить серйозне і відлякує недобросовісних імпортерів. Одночасно за товарами, де маржинальність досягає сотень відсотків, варто повертати митниці повноваження на проведення розслідування, право на оперативно-розшукову діяльність, а також необхідно збільшувати фінансові санкції для відповідних порушників", - пояснив Нефьодов.

Йдеться про надання дозволу митниці використовувати в своїй діяльності спеціальні технічні засоби, наприклад, прослуховування.

"Це також питання організації контрольованих постачань - коли ми ловимо "на живця". І питання проведення самою митницею оперативно-розшукової діяльності. Все це можна зробити в разі адміністративних порушень. Тому ми дуже хотіли б, щоб контрабанда підакцизних товарів була криміналізована", - сказав голова митної служби.

Запропонований законопроект передбачає штрафи в розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних податком мінімумів за перше порушення, за друге - 5-10 неоподатковуваних податком мінімумів, за третє і кожне наступне - 15-20.

"Ми дискутуємо, чи варто вводити покарання у вигляді позбавлення волі за діяльність у вигляді організованої групи", - повідомив Максим Нефьодов.

За його оцінками, парламент може ухвалити цей законопроект наприкінці поточного або на початку наступного року.

"Чим довше ми чекаємо, тим більше грошей просто пропливає повз державний бюджет", - констатував Нефьодов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА