10:43 22.10.2019

Милованов заперечує можливий вплив обмежень на купівлю землі іноземцям до 2024 року на співпрацю з МВФ

2 хв читати
Милованов заперечує можливий вплив обмежень на купівлю землі іноземцям до 2024 року на співпрацю з МВФ

Міжнародні партнери під час консультацій не висловлювали негативних зауважень щодо моделі відкриття ринку землі з обмеженням доступу бенефіціарам-іноземцям до 2024 року, як це передбачає один з альтернативних законопроектів, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Я думаю, це обмеження не створить нам проблем із точки зору міжнародних партнерів, МВФ", - сказав Милованов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

Модель ринку землі була одним із питань, які обговорювали українська делегація з МВФ, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку у Вашингтоні.

"Справді, ми обговорювали у Вашингтоні питання ринку землі. Ми не можемо розкривати всіх деталей, але там немає конкретних вимог або бажань - це наша внутрішня справа, який ринок землі ми зробимо", - сказав Милованов.

За його словами, головне очікування міжнародних партнерів - детінізація ринку землі.

"Тобто, чи буде ринок землі поетапним, чи буде він відразу, чи будуть обмеження, концентрація... Головне, чим експерти цікавилися - це те, яким чином ми забезпечимо підтримку середнього та малого фермерства, яким чином ми забезпечимо права власності людей, які сьогодні володіють землею, і яким чином ми розвиватимемо Геокадастр, як пов'язуватимемо фінансування з даними Геокадастру. Наприклад, щоб кредити видавалися у такий спосіб, що не можна було б вкрасти землю, коли вона в заставі, комусь передати або продати", - пояснив Милованов.

Крім того, обговорювалися також питання прозорої приватизації, поліпшення корпоративного управління, створення фонду національного добробуту, додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА