13:15 22.10.2019

Мінсоцполітики України під час перевірки виявило порушення на 32 млн грн у наданні соцдопомоги малозабезпеченим

2 хв читати

Міністерство соціальної політики України під час перевірки виявило порушень на 32 млн грн під час надання соціальної допомоги малозабезпеченим.

"Понад 32 млн грн державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям неправомірно отримано громадянами, які надали недостовірні дані при зверненні за соціальною підтримкою. Порушення були виявлені під час перевірки отримувачів допомоги у січні 2019 року. Виявлена сума становить 3,5% від виплат допомоги в цьому місяці", - йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Зазначається, що найпоширеніші види порушень: приховування відомостей про доходи членів сім'ї та недекларування транспортних засобів, а також об'єктів нерухомості - квартир, земельних ділянок (зокрема паїв) - і коштів, отриманих від здачі їх в оренду.

У низці випадків йдеться про суми в тисячі гривень, які були неправомірно отримані за кілька років надання соціальної допомоги.

"Наразі вирішуються питання про повернення коштів до бюджету, що дасть змогу спрямувати їх на підтримку тих, хто цього справді потребує", - зазначили у відомстві.

Перевірка тривала з квітня до жовтня 2019 року. Під час перевірки звірялися дані одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям із реєстрами державних органів, насамперед Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, Державного центру зайнятості. Також опрацьовувалися рекомендації, сформовані Мінфіном за результатами верифікації, а саме: перевірялася інформація про достовірність наданих документів, одночасного отримання одного виду соціальної допомоги в різних місцях, наявності квартир, будинків, транспортних засобів, земельних ділянок, вартісних покупок тощо.

Перевірка здійснюється за підтримки Світового банку в рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА