17:21 22.10.2019

Мінекоенерго України заперечує перевищення забруднювальних речовин у повітрі

2 хв читати
Мінекоенерго України заперечує перевищення забруднювальних речовин у повітрі

Гранично допустимі концентрації (ГДК) оксиду вуглецю останніми днями залишалися у своїх звичних параметрах, концентрації забруднювальних речовин у повітрі в Україні не зареєстровано, повідомило Мінекоенерго на сайті у вівторок, посилаючись на дані гідрометеорологічних організацій.

"Ми розуміємо занепокоєння населення України, але хочу запевнити - перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі немає! Всі показники в межах норми", - прокоментував у релізі ситуацію міністр Олексій Оржель.

Як зазначено на сайті, середньодобова ГДК оксиду вуглецю становить 5,0 мг/куб. м повітря, тоді як максимальні зареєстровані за останній тиждень показники становили до 1,5 мг/куб. м (Одеса), 1,4 мг куб. м (Дніпро) або 1,2 мг/куб. м (Полтава, Кам’янське і Кривий Ріг).

Згідно з наведеними даними, у період із 15 до 21 жовтня 2019 року в Києві та Миколаєві вміст оксиду вуглецю не перевищував 1,0 мг/куб. м, у Кременчуці - 0,9 мг/куб. м, а в інших великих містах - 0,8 мг/куб. м.

Як повідомлялося, останніми днями деякі ЗМІ поширили інформацію про нібито суттєве перевищення ГДК оксиду вуглецю на значній території України, зокрема в столиці, і цю інформацію не прокоментували своєчасно офіційні органи.

За словами міністра Оржеля, Мінекоенерго працюватиме над поліпшенням якості моніторингу стану повітря в Україні та швидкістю інформування населення у разі критичних ситуацій.

Відомство зазначає, що наразі найбільша проблема моніторингу у застарілості обладнання та відсутності фінансування сектору протягом минулих років. "Ми плануємо створити онлайн систему моніторингу та вчасно реагувати на подібні ситуації", - зазначило Мінекоенерго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА