19:56 22.10.2019

"JTI Україна" відмовляється викуповувати акцизні марки на 350 млн грн через скорочення виробництва

2 хв читати
"JTI Україна" відмовляється викуповувати акцизні марки на 350 млн грн через скорочення виробництва

"JTI Україна", одна з найбільших тютюнових компаній, відмовляється від замовлених 16 млн акцизних марок на 350 млн грн через скорочення виробництва внаслідок "тютюнової правки" в ухваленому парламентом законопроекті №1049, повідомила компанія в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За інформацією "JTI Україна", компанія на 73% знизила виробництво в другій половині жовтня порівняно з планами.

Як повідомлялося, British American Tobacco (BAT), один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинив виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області. Своє рішення компанія пояснила ухваленим Верховною Радою законопроектом №1049 із нормою про державне регулювання торговельної націнки на сигарети. Потім компанія звернулася до Державної фіскальної служби з метою відкликання 25 млн акцизних марок і повернення сплачених за них 505 млн грн.

Раніше тютюнові виробники "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компанії", "Бритіш Американ Тобакко" та "Імперіал Тобакко" повідомили, що розглядають можливість скорочення виробництва та подальшого закриття фабрик на території України через ухвалення Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торговельної націнки на сигарети.

Ухвалений 4 жовтня в другому читанні законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Після ухвалення Рада підприємців при Кабінеті Міністрів звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1049), оскільки він позбавляє підприємства права встановлювати ціни на тютюнові вироби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА