14:56 24.10.2019

"Бритіш Американ Тобакко Україна" сподівається на відновлення виробництва в Прилуках після зустрічі з прем'єром

2 хв читати
"Бритіш Американ Тобакко Україна" сподівається на відновлення виробництва в Прилуках після зустрічі з прем'єром

"Бритіш Американ Тобакко Україна", одна з найбільших тютюнових компаній, після зустрічі 23 жовтня з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком сподівається на скасування поправки до закону №1049 про регулювання цін на сигарети і потім - на відновлення виробництва на заводі "В.А.Т.-Прилуки" (Чернігівська обл.), повідомила прес-служба тютюнової компанії в четвер.

"Учора відбулася зустріч із прем'єр-міністром та міністрами. Хочу подякувати уряду за конструктивний і плідний діалог, розуміння ситуації на ринку та бажання розв'язати проблему, яка може завдати збитків найбільшим платникам податків та економіці країни загалом. За підтримки Кабінету Міністрів і одразу після скасування поправки до закону №1049 про регулювання цін ми зможемо оперативно відновити виробництво в Прилуках, повернути сотні працівників і підрядників до роботи, забезпечити податкові відрахування до бюджету", - наведено в прес-релізі слова генерального директора "Бритіш Американ Тобакко Україна" Саймона Велфорда.

Він також зазначив, що загалом ініціативи уряду, спрямовані на детінізацію економіки, зокрема шляхом запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів, заслуговують на підтримку і, "безумовно, матимуть позитивний ефект на економіку".

Як повідомлялося, "Бритіш Американ Тобакко Україна" 11 жовтня 2019 року зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки". Своє рішення компанія пояснила ухваленням Верховною Радою законопроекту №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на сигарети. Потім компанія звернулася до Державної фіскальної служби з метою відкликання 25 млн акцизних марок і повернення сплачених за них 505 млн грн.

"JTI Україна", велика тютюнова компанія, 22 жовтня заявила про відмову викуповувати замовлені 16 млн акцизних марок на 350 млн грн через скорочення виробництва внаслідок "тютюнової правки" в тому самому законопроекті.

Європейська Бізнес Асоціація 23 жовтня звернулася до президента України з проханням не підписувати закону №1049, що містить норму про регулювання цін на ринку тютюнової продукції, оскільки це може мати значний негативний вплив на бізнес, економіку України та її інвестиційну привабливість.

На початку жовтня тютюнові виробники "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компанії", "Бритіш Американ Тобакко" та "Імперіал Тобакко" заявили, що розглядають можливість скорочення виробництва та подальшого закриття фабрик на території України через ухвалення Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торговельної націнки на сигарети.

Ухвалений 4 жовтня в другому читанні законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА