19:40 24.10.2019

Паризький апеляційний суд відхилив заяву РФ про призупинення примусового виконання рішення у справі Ощадбанку

3 хв читати
Паризький апеляційний суд відхилив заяву РФ про призупинення примусового виконання рішення у справі Ощадбанку

Паризький апеляційний суд 22 жовтня ухвалив рішення на користь Ощадбанку (Київ), яким відхилено спробу Російської Федерації призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 року про компенсацію збитків Ощадбанку в результаті анексії Росією Криму, повідомляється в прес-релізі банку.

Згідно з повідомленням, суд оголосив своє рішення за результатами засідання 8 жовтня 2019 року. "Основним аргументом Росії було те, що примусове виконання арбітражного рішення в країнах, які меншою мірою захищають державний імунітет, аніж Франція, може спричинити шкоду. Росія може зазнати матеріальних збитків, і її права начебто будуть порушені. Російська Федерація у своїй заяві просила Паризький апеляційний суд призупинити примусове виконання рішення арбітражу, щоб захиститись від будь-яких спроб його примусового виконання за кордоном. Тим самим фактично Росія визнала, що не має наміру виконувати це рішення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за результатами розгляду суддя відхилив заяву РФ про призупинення примусового виконання рішення арбітражу. Суддя вирішив, що наведені Російською Федерацією аргументи є безпідставними та необґрунтованими. Суд наголосив, що вимоги щодо призупинення примусового виконання рішення слід оцінювати виходячи з конкретних фактів справи і, відповідно, посилання на абстрактні чи гіпотетичні підстави, що були наведені Росією, є неприпустимими.

Апеляційний суд зазначив, що ризик того, що права РФ будуть поставлені під загрозу внаслідок спроби примусового виконання судових рішень щодо тих її активів, які користуються імунітетом від примусового виконання, про що у своїй заяві зазначала РФ, не є достатньою підставою для призупинення примусового виконання. Питання примусового виконання, в тому числі за рахунок активів, які могли б користуватися імунітетом, є справою виключно місцевих судів у кожній окремій юрисдикції. Крім того, суддя зазначив, що ризик звернення стягнення на суверенне майно не може виправдати призупинення виконання арбітражного рішення. Суддя зауважив, що примусове виконання рішення не поставить під загрозу фінансовий стан країни, і що Ощадбанк, який є надійним комерційним банком, не наражає на ризик можливе повернення коштів у разі скасування рішення.

"Наводячи абстрактні та безпідставні аргументи, Росія всіма силами намагається уникнути виконання арбітражного рішення та неналежно користується французькою судовою системою, що ще раз доводить, що Росія відмовляється виконувати власні міжнародні зобов'язання зараз чи в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь Ощадбанку $1,3 млрд. Наступним етапом після отримання арбітражного рішення Ощадбанк відповідно до вимог чинного законодавства України подавав позов до Київського апеляційного суду про визнання та надання дозволу на його виконання. 17 липня 2019 року Київський апеляційний суд ухвалив рішення про задоволення заяви Ощадбанку.

Як повідомлялося, РФ 19 серпня 2019 року звернулася щодо перегляду арбітражного рішення до того самого трибуналу, який ухвалив первинне рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА