14:51 25.10.2019

Київ і "Vodafone Україна" підписали меморандум про співпрацю у сфері Smart City

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" і Київська міська держадміністрація (КМДА) підписали меморандум про співпрацю в рамках концепції Kyiv Smart City 2020.

Як повідомила прес-служба оператора, співпраця передбачає впровадження "розумних" технологій Vodafone в систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя міста.

Мобільний оператор спільно з КМДА, зокрема, має намір здійснювати транспортне планування із застосуванням big data аналітики; реалізувати проект "Розумна дорога"; займатися розвитком цифрової інформаційної інфраструктури міста та цифрового туризму; здійснювати екологічний моніторинг.

Крім того, в планах - впровадження IoT-рішень для організації, планування та діяльності комунальних служб Києва; впровадження безготівкових способів оплати в міському пасажирському транспорті за допомогою мобільних розрахунків; упровадження програми Cashless city.

"Для того щоб зробити життя в столиці максимально комфортним для жителів, Київ впроваджує технології IoT. Це допоможе більш ефективно та оперативно приймати рішення у сфері управління містом і зробити міські сервіси ще більш доступними та зручними для користувачів. З цією метою ми розвиваємо співпрацю з Vodafone і продовжуємо вдосконалювати Kyiv Smart City", - наводить прес-служба оператора слова директора департаменту ІКТ виконавчого органу КМДА Юрія Назарова.

За словами директора кластера Центр Vodafone Україна Андрія Большакова, для реалізації Kyiv Smart City 2020 оператор має намір задіяти власні розробки та міжнародний досвід компанії.

Як повідомлялося, фахівці Kyiv Smart City запустили платформу моніторингу якості повітря в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА