11:11 28.10.2019

Україна та США обговорять скасування мита на постачання металопродукції до США у рамках Торговельно-інвестиційної ради 1 листопада

2 хв читати
Україна та США обговорять скасування мита на постачання металопродукції до США у рамках Торговельно-інвестиційної ради 1 листопада

Україна на Торговельно-інвестиційній раді Україна-США обговорить питання тарифних і нетарифних бар'єрів у торгівлі, а також співробітництва у галузі цифрових послуг, повідомив торговий представник України - заступник міністра економіки Тарас Качка.

"Засідання буде цілий день, ми різні питання обговорюватимемо, зокрема питання можливих додаткових поступок за тарифами, де вони діють, особливо в частині нещодавно впроваджених заходів з металургії, з секції 232. Обговоримо індивідуальні заходи, антидемпінгові та інші", - сказав Качка під час прес-брифінгу в Києві в понеділок.

США 23 березня 2018 року запровадили 25%-ве мито на імпорт усіх видів сталевої продукції, зокрема походженням з України. Згодом шість країн - Австралія, Аргентина, Бразилія, Південна Корея, Канада та Мексика - добилися їх виключення з-під дії 25%-го мита. Україна також провадила відповідні переговори з Білим домом, проте з низки причин переговорний процес було відкладено.

"Крім того, у нас великий блок питань щодо нетарифних бар'єрів, де нам потрібна сертифікація або визнання документів, що підтверджують можливість доступу на ринок. Це стосується харчової та промислової продукції. І там, і там обидві сторони ставлять дедалі більше питань", - пояснив торгпред України.

Шлях до вирішення багатьох із цих питань лежить через укладення двосторонніх протоколів про визнання сертифікації або повномасштабної угоди, пояснив Тарас Качка.

"Ще одне питання, яке обговорюватимемо, - співпраця у сфері цифрових послуг. США досить активні в правовому регулюванні цих речей... Для нас це цікаво - у нас багато зв'язків із США", - зазначив Качка.

За його словами, в контексті співпраці в площині цифрових послуг йдеться не про традиційну торгівлю, а про IТ-сферу, стартапи, електронну торгівлю.

"Це пріоритет на майбутнє", - уточнив він.

Качка також наголосив, що сторони планують обговорити подальші плани співробітництва в цих напрямах. "Ми не очікуємо, що 1 листопада домовимося про якусь угоду. Ми очікуємо домовленостей про те, які кроки ми робитимемо", – зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА