19:14 29.10.2019

ВР зняла з розгляду законопроект "Купуй українське, плати українцям"

1 хв читати
ВР зняла з розгляду законопроект "Купуй українське, плати українцям"

Верховна Рада ухвалила рішення зняти з розгляду законопроект із нормою про частку товару місцевого виробництва в публічних закупівлях №7206, ухвалений у першому читанні парламентом попереднього скликання і відомий також як "Купуй українське, плати українцям".

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок, 29 жовтня, на підтримку цього рішення віддали голоси 263 народні обранці.

У законопроекті передбачалося, що під час процедури оцінки тендерних пропозицій, окрім цінового критерію, враховуватиметься місцева складова в предметі закупівлі, а також інші нецінові критерії у разі їх встановлення замовником.

За оцінкою тодішнього Міністерства економічного розвитку і торгівлі, проект закону спотворював конкуренцію і просував інтереси окремих виробників під виглядом захисту національного виробника, оскільки 99% учасників і переможців у публічних закупівлях - українські компанії, і лише менше ніж 1% - іноземні.

Автори ж запевняли, що метою законопроекту є макрофінансова стабілізація, поліпшення економічного становища України, створення нових робочих місць і підвищення доходів громадян.

Після негативного вердикту профільного комітету ВР ІХ скликання проголосувала за зняття з розгляду законопроекту №7206 "Купуй українське, плати українцям".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА