10:51 30.10.2019

Мінінфраструктури України розробляє проекти чотирьох концесійних доріг

1 хв читати
Мінінфраструктури України розробляє проекти чотирьох концесійних доріг

Міністерство інфраструктури України розробляє проекти концесійних доріг M-06 Львів-Стрий, M-09 Львів-Тернопіль, M-05 Київ - Біла Церква та M-10 Львів-Краковець.

Як повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час Першого інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine у Маріуполі у вівторок увечері, відомство готує також пакет концесійних конкурсів у портах "Маріуполь", "Бердянськ", "Одеса" та поромного комплексу в порту "Чорноморськ".

Крім того, за словами Криклія, міністерство допомагає місцевим громадам підготувати концесію аеропортів "Херсон", "Чернівці", "Запоріжжя" та термінал Cargo в аеропорту "Біла Церква". Окрім цього, готуються концесійні проекти залізничних вокзалів Харкова, Дніпра, Хмельницького, Миколаєва та Чопу.

Як повідомлялося, в середині жовтня Мінінфраструктури погодило перелік залізничних вокзалів, які аналізуватимуть експерти Світового банку на предмет їх передачі в концесію, це, зокрема, стосується вокзалу в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Миколаєві.

У планах АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) здати перші вокзали в концесію вже наприкінці 2020 року - на початку 2021 року.

На думку голови УЗ Євгена Кравцова, з одного боку, це допоможе залучити приватні інвестиції для реконструкції вокзальної інфраструктури, з іншого - залізниця матиме партнерів, які допоможуть розвинути процеси ефективного управління активами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА