12:32 01.11.2019

АМКУ дозволив Тігіпку придбати "Арену-Сіті"

2 хв читати
АМКУ дозволив Тігіпку придбати "Арену-Сіті"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл підприємцю Сергію Тігіпку на придбання через T.A.S. Property Limited понад 50% у статутних капіталах ТОВ "Арена-Сіті" і "КАН" (Київ), які є відповідно власником та орендодавцем київського торговельно-офісного центру "Арена-Сіті".

"Учасники концентрацій документально підтвердили, що продавцем часток у статутних капіталах ТОВ "Арена-Сіті" й "КАН" є суб'єкт господарювання, який не входить до складу структури Дмитра Фірташа", - йдеться в повідомленні АМКУ на сайті.

Відомство зазначило, що перевірило інформацію в ЗМІ про нібито купівлю Тігіпком у квітні 2019 року "Арени-Сіті" у компанії Group DF Фірташа, проте інформація не підтвердилася.

ТОВ "Арена-Сіті" створено у 2005 році. За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, власниками товариства є ТОВ "Ел Ай Інвестментс" (100%), кінцевим бенефіціаром зазначено Миколу Ковальчука.

Виручка "Арени-Сіті" у 2018 році зросла на 16,6% - до 28,21 млн грн, а чистий збиток скоротився в 4,7 раза - до 2,62 млн грн.

ТОВ "КАН" створено в 2004 році. Згідно з Єдиним держреєстром юридичних і фізичних осіб-підприємців, власниками ТОВ є ТОВ "Ел Ай Інвестментс" (99%) і ТОВ "Арена-сіті" (1%). Кінцевим бенефіціаром товариства також зазначено Миколу Ковальчука.

Зареєстрований капітал ТОВ "КАН" становить 220 тис. грн.

Виручка "КАН" у 2018 році скоротилася на 6,4% - до 34,09 млн грн, а чистий збиток становив 6,82 млн грн проти 42,84 млн грн чистого прибутку роком раніше. Обсяг основних коштів компанії на кінець 2018 року становив 419,4 млн грн.

Група "ТАС" заснована у 1998 році. Має активи у фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.

Як повідомило в квітні 2019 року видання "НВ. Бізнес" із посиланням на низку джерел, група компаній "ТАС" Тігіпка купила частину торговельно-офісного центру "Арена-сіті" на вул. Басейній, 1-3/2а в Києві за $13-15 млн. За даними видання, до угоди не увійшли кілька приміщень на першому поверсі, проданих раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА