17:04 01.11.2019

Підконтрольне ДТЕК ш/у "Обухівська" працює не на повну потужність через перебої зі збутом вугілля

1 хв читати
Підконтрольне ДТЕК ш/у "Обухівська" працює не на повну потужність через перебої зі збутом вугілля

Підконтрольне ДТЕК шахтоуправління "Обухівська" (РФ) працює не на повну потужність через перебої зі збутом вугілля, повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

"Там дві шахти, вони працюють по черзі. У нас перебої з вивезенням вугілля. На жаль, це рішення, яке від нас не залежить. Шахтоуправління загалом працює, але у нас досить великий обсяг накопичився на складі", - сказав він.

Водночас він уточнив, що працівники підприємства не звільнялися.

Як повідомлялося, шахтоуправління добуває антрацит, частину якого постачали на Луганську ТЕС ДТЕК. Водночас компанія вже тривалий час не може отримати дозвіл на постачання вугілля на станцію, через що остання працює одним блоком на природному газі.

Постачання вугілля на Луганську ТЕС із квітня 2017 року здійснюються з активу ДТЕК у РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), оскільки станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС контрольованою українською владою територією немає. Із червня 2019 року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу відповідних квот.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА