06:53 04.11.2019

Кабмін затвердив проект держбюджету-2020 до другого читання Ради

2 хв читати
Кабмін затвердив проект держбюджету-2020 до другого читання Ради

Кабінет міністрів України ввечері, 3 листопада, затвердив проект державного бюджету 2020 року, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність").

"Засідання почалося. Кабмін затвердив проект бюджету, який направить у Раду на розгляд", - написав Гончаренко ввечері в неділю на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

На сайті урядового порталу в ніч на понеділок повідомляється, що проект державного бюджету-2020 прийняли на позачерговому засіданні в неділю, 3 листопада.

"Сьогодні ми прийняли проект бюджету-2020 до другого читання, обробивши висновки Верховної Ради. З огляду на рішення РНБО і комісії з розподілу коштів на інвестиційні проекти, Бюджет прийнятий з доопрацюванням. Ми завершимо і скоріше передамо документ до Верховної Ради. Для нас важливий широкий діалог з нашими колегами в парламенті і Президентом, тому з завтрашнього дня ми будемо обговорювати проект бюджету. І, звичайно, після подання ми представимо людям головний фінансовий документ країни", - зазначила Міністр фінансів Оксана Маркарова.

Крім того, уряд скоротив граничну чисельність працівників райдержадміністрацій (РДА). Це обумовлено тим, що в результаті реформи децентралізації функції РДА активно переходять до об'єднаних територіальних громад.

"Рішення Уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях", - йдеться в повідомленні.

Також Кабмін зобов'язав усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів і заощадити мінімум 60 млн гривень на рік.

Крім того, уряд визначив порядок відбору до складу комісії з питань вищого корпусу державної служби громадських об'єднань і установ вищої освіти, що здійснюють підготовку в області публічного управління і адміністрування. Рішення сприятиме прозорості та відкритості конкурсів на вищі державні посади.

Кабмін також ухвалив кадрові рішення, зокрема, призначив Сергія Масліченка заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Крім того, уряд оголосив конкурси на посади державних секретарів Мінекоенерго і Мінрегіону, голови Державної екологічної інспекції, посади заступника голови Державної фіскальної служби.

Кабмін звільнив голову Державного космічного агентства Павла Дегтяренка та оголосив конкурс на зайняття цієї посади.

Уряд також призначив тимчасовим виконувачем обов'язків генерального директора Державного авіаційного підприємства "Україна" Олександра Пономаренка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА