13:07 05.11.2019

Кабмін у проекті держбюджету-2020 до 2-го читання збільшив доходи на 13 млрд грн, видатки - на 15 млрд грн, дефіцит 2% ВВП - глава Мінфіну

2 хв читати
Кабмін у проекті держбюджету-2020 до 2-го читання збільшив доходи на 13 млрд грн, видатки - на 15 млрд грн, дефіцит 2% ВВП - глава Мінфіну

Кабінет Міністрів України під час доопрацювання проекту закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" до другого читання збільшив його видатки на 15 млрд грн - до 1,18 трлн грн (зокрема надання кредитних коштів), що на 68 млрд грн перевищує показник 2019 року без урахування ухвалених парламентом минулого тижня змін до держбюджету-2019.

При цьому дефіцит держбюджету пропонується визначити на рівні 2,09% ВВП порівняно з 2,28% у 2019 році та 2,4% у 2018 році.

"Дефіцит 2% ВВП - такий самий, як ми подавали на перше читання. Дохідна частина збільшилася на 13 млрд грн, видаткова - на 15 млрд грн", - повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова журналістам у Києві у вівторок.

Згідно з оприлюдненими Мінфіном матеріалами, дохідну частину держбюджету на 2020 рік із урахуванням повернення кредитів пропонується визначити у розмірі 1,093 трлн грн, що на 67 млрд грн більше порівняно із держбюджетом на 2019 рік до скорочення його на 19 млрд грн законом від 31 жовтня.

Міністр уточнила, що на 3 млрд грн збільшено план доходів за спеціальним фондом зі сподіванням на ухвалення закону про гральний бізнес. План доходів загального фонду держбюджету підвищено на 10 млрд грн за рахунок збільшення дивідендів від держкомпаній, невеликого збільшення очікуваних надходжень податку на прибуток і від оренди держмайна, уточнила Маркарова.

За словами Маркарової, додаткові 15 млрд грн видатків розподілено переважно на зарплати вчителів і опорні школи, програму підтримки ліків і лікування за кордоном, розвиток культури та туризму, соцпрограми на суму понад 1 млрд грн, на програму розвитку аеропортів та будівництва мостів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА