15:45 05.11.2019

Угода Bakcell з купівлі "Vodafone Україна" передбачає припинення відносин контролю з продавцем

2 хв читати

Група продавця в угоді з купівлі азербайджанським телеком-оператором ТОВ "Bakcell" нідерландської компанії Preludium B.V., що володіє другим за величиною українським оператором мобільного зв'язку ПрАТ "ВФ Україна" ("Vodafone Україна"), припинить відносини контролю над Preludium B.V.

Як зазначено в рішенні Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 24 жовтня 2019 року, оприлюдненому на сайті відомства у вівторок, учасники угоди вже домовилися про зобов'язання люксембурзької "дочки" МТС Allegretto Holding Sarl протягом трьох років утримуватися від конкуренції з "Vodafone Україна" на території України.

Крім того, ПАТ "Мобільні ТелеСистеми" зобов'язується не переманювати співробітників (за винятком випадків, узгоджених між сторонами) і постачальників "Vodafone Україна".

Згідно з документом, наразі ТОВ "Bakcell" не здійснює господарської діяльності на території України. Його контролюють фізособа - громадянин Азербайджану та суб'єкти господарювання - нерезиденти України, що утворюють групу Bakcell.

Bakcell - заснований у 1994 році азербайджанський оператор мобільного зв'язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані, працює в стандартах GSM, UMTS і LTE.

Мережа Bakcell складається більше ніж із 7,5 тис. базових станцій, охоплює 93% території (виключаючи окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн абонентів.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні - за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком, до 1,8 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G та 3G.

"Vodafone Україна" на 100% належить Prelludium B.V. та є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА