18:22 05.11.2019

Обсяг грошових переказів в Україну за 9 міс. перевищив суму відправлених за кордон коштів у 6,1 раза

2 хв читати
Обсяг грошових переказів в Україну за 9 міс. перевищив суму відправлених за кордон коштів у 6,1 раза

Обсяг грошових переказів в Україну з використанням міжнародних систем переказу коштів у січні-вересні 2019 року в 6,1 раза перевищив суму коштів, відправлених за межі країни.

Як зазначено в повідомленні Національного банку України (НБУ) у Facebook, за дев'ять місяців 2019 року через системи переказу коштів в Україну надійшло $1,673 млрд у еквіваленті, що на 4% менше, ніж за цей самий період 2018 року. "Таке незначне коливання пов'язане із сезонними факторами", - пояснив центробанк.

Через системи переказу коштів за межі України за цей період надійшло $275 млн в еквіваленті, а через системи переказу коштів у межах країни обсяг переказів становив 140 млрд грн, або $5,311 млрд у еквіваленті.

Переважний обсяг внутрішньодержавних переказів (89%) припадає на системи, створені небанківськими установами. Найбільший обсяг переказів у межах України (понад 67%) здійснили дві системи переказу коштів: Forpost (ТОВ "Пост Фінанс") і "Поштовий переказ" (АТ "Укрпошта").

Протягом дев'яти місяців 2019 року в Україні транскордонні перекази фактично здійснювали дев'ять систем переказу коштів, із них дві - створені резидентами і сім - створені нерезидентами (чотири системи з США, по 1 системі - з Грузії, Канади, Азербайджану). Найбільший обсяг коштів було переказано в Україну зі США та Ізраїлю.

У першому півріччі 2019 року на території України надавали послуги 37 систем переказу коштів, з яких 30 систем створені резидентами і сім систем створені нерезидентами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА