19:10 05.11.2019

Проект держбюджету-2020 передбачає 73,7 млрд грн на фінансування дорожньої інфраструктури

1 хв читати
Проект держбюджету-2020 передбачає 73,7 млрд грн на фінансування дорожньої інфраструктури

Проект державного бюджету на 2020 рік, підготовлений до другого читання, передбачає 73,7 млрд грн на фінансування дорожньої інфраструктури, що на 36% більше, ніж було закладено в бюджеті 2019 року.

Як повідомив у вівторок міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook, також у бюджеті на 2020 рік удвічі збільшено видатки на безпеку дорожнього руху - до 3,17 млрд грн, і вп’ятеро - фінансування розвитку аеродромних комплексів, до 1,07 млрд грн.

На будівництво та реконструкцію мостів закладено 500 млн грн, на забезпечення експлуатаційно-безпечного стану судноплавних шлюзів - 116 млн грн.

Крім того, міністр зазначив, що в рамках проектів із міжнародними фінансовими організаціями плануються програми розвитку міського пасажирського транспорту в містах України (400 млн грн) і модернізація української залізниці (200 млн грн).

"З другого півріччя 2020 року очікуємо додаткового фінансування проектів розвитку інфраструктури за рахунок перевищення надходжень митного ПДВ та акцизів", - додав Криклій.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України в 2020 році має намір відновити сім доріг у Донецькій, Луганській і Запорізькій областях. Зокрема, в Донецькій області планується відновити дороги Добропілля-Лиман і Харків-Довжанський, у Луганській - Чугуїв-Мілове, КПП "Демино-Олександрівка" -Сватове-Лисичанськ, у Запорізькій - напрямки Харків-Сімферополь, Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, Василівка-Бердянськ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА