13:11 06.11.2019

Комітет ВР з енергетики має намір запросити ДТЕК для обговорення ситуації на енергоринку

2 хв читати
Комітет ВР з енергетики має намір запросити ДТЕК для обговорення ситуації на енергоринку

Голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунального господарства (ЖКГ) Андрій Герус (фракція "Слуга народу") заявив про готовність обговорити на засіданні комітету ситуацію на ринку електроенергії із запрошенням до дискусії найбільшого приватного гравця ДТЕК, чиї вітроелектростанції цього тижня вперше в історії було обмежено в генерації.

"Запрошуйте, я за, приєднаюся, будемо обговорювати", - написав він у Facebook у відповідь на критику з боку члена цього комітету Олексія Кучеренка (фракція "Батьківщина"), який "п'ять разів пропонував (голові комітету - ІФ) запросити керівника ДТЕК на засідання комітету разом із представниками "Укренерго", НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг), незалежними професійними енергетиками та спокійно обговорити цю та інші проблемні ситуації".

Коментуючи ситуацію з обмеженнями, Герус заявив, що "проблема наростає, а навесні набуде масштабного характеру". Він нагадав, що, згідно з чинними правилами, ДТЕК все одно отримає гроші за "зеленим тарифом" за невикористану енергію. "Відповідна оплата ляже на плечі державного "Енергоатома", "Укргідроенерго" та у тариф "Укренерго", який оплатять усі споживачі", - написав голова комітету.

На думку Кучеренка, голові комітету "важливіше вести інформаційно-пропагандистську роботу, ніж шукати рішення". Представник "Батьківщини" також закликав Геруса, окрім монополізації ринку електроенергії, обговорювати монополізацію та зловживання у сфері газопостачання, теплопостачання, водопостачання.

"Наш комітет має назву "з енергетики та ЖКГ". Він не має назву "комітет боротьби з ДТЕК", - зазначив Кучеренко, який з листопада 2007 року до березня 2010 року очолював міністерство з питань житлово-комунального господарства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА