15:59 06.11.2019

"Слуга народу" пропонує підвищити ставки екологічного податку вчетверо - законопроект

2 хв читати
"Слуга народу" пропонує підвищити ставки екологічного податку вчетверо - законопроект

Група народних депутатів від фракції "Слуга народу" пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, збільшивши ставки екологічного податку вчетверо.

Відповідний законопроект №2367 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян, зареєстровано у Верховній Раді 1 листопада. Його авторами є депутати фракції "Слуга народу" Євген Шевченко, Данило Гетманцев, Олег Бондаренко, Юрій Мисягін, Олена Шуляк, Давид Арахамія, Дмитро Наталуха, Юрій Камельчук і Євгенія Кравчук.

Автори законопроекту пропонують вчетверо збільшити ставки податку за викиди забруднюючих речовин в атмосферу, у водні об'єкти, розміщення відходів у спеціально відведених місцях, за виробництво радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені), а також за їх тимчасове зберігання виробниками понад установлений строк.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ініціатива дасть змогу збільшити надходження від сплати екологічного податку до загального фонду держбюджету до 14 млрд грн.

"Ухвалення зазначеного законопроекту дасть змогу докорінно змінити ситуацію негативного впливу промислового комплексу країни на навколишнє середовище і створить стимул для зниження рівня викидів і на державному рівні, і на рівні регіональних систем управління, а також для збільшення питомої ваги екологічно орієнтованих інвестицій та забезпечить повноцінне фінансування заходів, що сприяють зміцненню здоров'я і покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України", - зазначено в пояснювальній записці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА