13:30 07.11.2019

Повноцінний запуск ЕКА можливий тільки після змін до законодавства

2 хв читати

Повноцінний запуск Експортно-кредитного агентства (ЕКА) можливий тільки після вдосконалення законодавства, питання про недостатнє фінансування поки що не стоїть, сказав торговий представник України - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

"В ЕКА немає жодного клієнта. Мене дратує галас навколо ЕКА. Я хочу, щоб агентство було дієвим. Тому що за своїм дизайном, відповідно до нинішнього законодавства, воно не може працювати. Тому що не може надавати свої послуги. Потрібно змінювати законодавство", - сказав він, виступаючи на конференції "Торгові війни: мистецтво захисту", організованій юрфірмою "Ілляшев та Партнери" в Києві в четвер.

На думку торгпреда, питання недофінансування ЕКА не стоїть.

"Можна збільшити штат і влити туди ще умовні 20 млрд грн, але вони й копійки не можуть витратити, оскільки не можуть працювати за законом. Друге питання: в них немає клієнтів. Немає такої компанії, яка прийшла б і сказала: мені точно потрібна ця послуга, ось така страховка", - зазначив Качка.

Торгпред заявив, що вдосконалення законодавства щодо цього агентства - серед його пріоритетів на найближчий рік.

"Я підтримую діяльність цієї інституції, але в цьому протистоянні між ВР і попереднім урядом створили те, що нічого не може робити... Це хороший, класний інструмент, але на сьогодні він, як музей Леніна", - наголосив Качка.

Крім того, за його словами, в планах Мінекономіки - модернізація законодавства щодо інструментів захисту, зокрема стосовно попередніх заходів і прискорення торговельних розслідувань.

"Ми готуємо оновлення законодавства на основі проектів закону, поданих попереднім урядом. Ми модернізуватимемо саму правову рамку інструментів торговельного захисту", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА