21:04 07.11.2019

Зеленський запевнив представників тютюнових компаній у зацікавленості України в зростанні інвестицій та експорту

3 хв читати
Зеленський запевнив представників тютюнових компаній у зацікавленості України в зростанні інвестицій та експорту

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні, під час якої співрозмовники обговорили ситуацію на ринку, зокрема інформацію щодо можливого перенесення хед-офісів компаній та зупинки роботи деяких тютюнових виробників.

"Для нас важливе зростання інвестицій в економіку України, бо це - збільшення кількості робочих місць і податкових надходжень", - наводить слова Зеленського його прес-служба в четвер увечері.

Президент наголосив, що тютюнові компанії є одними із найбільших платників податків, і податкові надходження зростають: за дев’ять місяців поточного року відрахування до бюджету збільшилися на 7,5% - майже до 30,5млрд грн.

Глава держави наголосив, що для України важливим є питання покращення бізнес-клімату і забезпечення прогнозованості державної політики та регулювання ринків. Також, за його словами, у пріоритеті - боротьба з монополіями та побудова конкурентних ринків.

Зеленський відзначив зацікавленість у нарощуванні експорту тютюнових виробів, виготовлених в Україні.

Крім того, було зроблено акцент на необхідності вирішення проблеми тіньового ринку тютюнових виробів.

У зустрічі взяли участь представники "Бритіш Американ Тобакко", "Філіп Морріс Україна", "Джей Ті Ай" та "Імперіал Тобакко", виконавчий директор Європейської Бізнес асоціації (ЄБА) Ганна Дерев’янко, а також міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова Державної податкової служби України Сергій Верланов, голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв і голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Раніше в четвер за підсумками цієї зустрічі "Бритіш Американ Тобакко Україна" заявила про відновлення виробництва на заводі "В.А.Т.-Прилуки" (Чернігівська обл.) починаючи з 8 листопада 2019 року.

"Сьогодні ми провели зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і міністрами уряду. Я хочу подякувати всім учасникам наради за конструктивний і позитивний діалог. Ми почули слова підтримки і запевнення про якнайшвидше вирішення проблеми, яка завдала шкоди нашій індустрії та економіці країни загалом. Тому, незважаючи на певну невизначеність з долею закону №1049, але покладаючись на гарантії президента, ми плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках починаючи вже з 8 листопада 2019 року", - йдеться в оприлюдненій заяві компанії.

Як повідомлялося, "Бритіш Американ Тобакко Україна" 11 жовтня 2019 року зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки". Своє рішення компанія пояснила ухваленням Верховною Радою законопроекту №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на сигарети. Потім компанія звернулася до Державної фіскальної служби з метою відкликання 25 млн акцизних марок і повернення сплачених за них 505 млн грн.

"JTI Україна", велика тютюнова компанія, 22 жовтня заявила про відмову викуповувати замовлені 16 млн акцизних марок на 350 млн грн через скорочення виробництва внаслідок "тютюнової правки" в тому самому законопроекті.

Європейська Бізнес Асоціація 23 жовтня звернулася до президента України з проханням не підписувати закону №1049, що містить норму про регулювання цін на ринку тютюнової продукції, оскільки це може мати значний негативний вплив на бізнес, економіку України та її інвестиційну привабливість.

На початку жовтня тютюнові виробники "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компанії", "Бритіш Американ Тобакко" та "Імперіал Тобакко" заявили, що розглядають можливість скорочення виробництва та подальшого закриття фабрик на території України через ухвалення Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торговельної націнки на сигарети.

Ухвалений 4 жовтня в другому читанні законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА