11:22 08.11.2019

Зеленський інвесторам: Україна - найбільш привабливий стартап на планеті Земля, вкладайте в наших талановитих людей

2 хв читати
Зеленський інвесторам: Україна - найбільш привабливий стартап на планеті Земля, вкладайте в наших талановитих людей

Президент України Володимир Зеленський закликав інвесторів інвестувати в українських людей, які є головним капіталом країни, і знову наголосив, що особисто гарантує захист кожному інвестору.

"Ви перебуваєте у феноменальній країні. Без зайвої скромності скажу, що це один із найбільш цікавих і привабливих стартапів на планеті Земля. Так, 28 років імітували важливі реформи, будували тіньову непрозору систему. В результаті Україна стала своєрідним економічним андердогом. Але нова українська влада дуже амбітна, щоб миритися з таким дуже непривабливим статусом. І коли говорять, що наші шанси невисокі, коли нас недооцінюють, усе це додає нам адреналіну, рішучості, сили для потужного економічного стрибка", - сказав він, виступаючи в п'ятницю на Київському міжнародному економічному форумі.

Зеленський наголосив, що люди є головним капіталом України.

"Це той самий Made in Ukraine, яким ми пишаємося, і який дає нам конкурентну перевагу. Адже сучасна глобальна економіка фактично є економікою талантів. Економічне зростання у світі відбувається переважно за рахунок інновацій, а українці готові ставати першопрохідцями, українці вміють дивитися в майбутнє і розуміти потреби завтрашнього дня. Українці дуже талановиті, працьовиті, сміливі, амбітні, креативні, й це саме те, що потрібно вашим інвестиціям", - зазначив він, звертаючись до інвесторів.

Президент зауважив, що в Україні прекрасно розуміють, що країні потрібні рівні правила гри для всіх, очищення судової системи, подолання корупції, диджиталізація процесів, реформа освіти відповідно до викликів XXI століття, життєво важливі для економіки закони, навіть коли вони непопулярні. "Щодня разом з урядом і парламентом ми втілюємо в життя всі ці законопроекти", - додав він.

Зеленський закликав інвесторів вкладати кошти в українців, в українську молодь, в українські стартапи, малий і середній бізнес в Україні. "І пам'ятайте: сьогодні Україна - це алмаз, що вимагає огранки з внутрішніх реформ і зовнішніх інвестицій, щоб стати справжнім діамантом не лише в центрі Європи, але і у всьому світі. І я, як президент, гарантую, що готовий особисто захищати кожну вашу інвестицію, кожну копійку, яку ви вкладаєте в кожного нашого українця", - запевнив він.

Президент також звернув увагу, що на показаному перед відкриттям форуму відео зазначено, що, за прогнозами футурологів, до 2050 року в світі буде два головних гравця: Китай і Індія, але також було сказано, що "футурологи іноді помиляються".

"Коли я вирішив йти в президенти України, було також два інших лідери, але футурологи іноді помиляються. Тому всі ми маємо зробити все цього разу, щоб футурологи також помилилися, і серед двох стовпчиків, де є Індія і Китай, своє гідне місце посіла Україна", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА