17:14 13.11.2019

Мінінфраструктури має намір у 2020 році відремонтувати чотири судноплавних шлюзи

1 хв читати
Мінінфраструктури має намір у 2020 році відремонтувати чотири судноплавних шлюзи

Міністерство інфраструктури України має намір у 2020 році відремонтувати чотири шлюзи для гарантування безпеки судноплавства, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Розвиток річкових перевезень дасть змогу розвантажити дороги і захистити їх від руйнування, а також сприятиме створенню нових робочих місць за рахунок збільшення замовлень для українських суднобудівних компаній", - сказав він під час презентації планів на найближчі п'ять років у Харкові у вівторок.

Міністр заявив, що за наступні п'ять років річкові перевезення мають зрости втричі.

На його думку, важливою ланкою, яке замикає річкові, залізничні та автомобільні перевезення в Україну є саме морські порти.

"Саме тут, у портах Ольвія та Херсон реалізуються перші концесійні проекти. На черзі Маріуполь, Миколаїв, Одеса та поромний комплекс у морському порту Чорноморськ. Такий формат державно-приватного партнерства дасть змогу залучити в галузь необхідні інвестиції та забезпечити гідні умови праці для людей", - наголосив Владислав Криклій.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України пропонує перенаправляти 1% коштів із Дорожнього фонду в рік на розвиток внутрішніх водних шляхів.

Згідно з програмою уряду, Кабінет Міністрів України за найближчі п'ять років має намір побудувати і модернізувати 15 глибоководних причалів, а також виконати капітальний ремонт шлюзів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА