10:42 14.11.2019

Україна вітає затвердження бундестагом ФРН поправки до газової директиви ЄС - Гончарук

1 хв читати
Україна вітає затвердження бундестагом ФРН поправки до газової директиви ЄС - Гончарук

 Уряд України вітає імплементацію бундестагом Німеччини газової директиви Європейського Союзу, заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Twitter.

"Уряд України вітає імплементацію бундестагом газової директиви Євросоюзу 1:1. Ми очікуємо, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини також діятиме у строгій відповідності до Директиви. Цю позицію також підтримала Європейська Комісія", - наголосив він.

Як повідомлялося, 13 листопада бундестаг затвердив поправки до газової директиви Євросоюзу. Директива спрямована на регулювання діяльності газопроводів третіх країн на території ЄС - тепер газопроводи третіх країн мають відповідати вимогам, які застосовуються до внутрішніх газопроводів ЄС, - і стосується, отже, насамперед російського "Північного потоку-2".

Серед головних положень директиви - розділення компаній, що постачають газ, і компаній, які його транспортують. Це означає, що компанія-оператор "Північного потоку-2" має бути незалежною від "Газпрому", а 50% його пропускної потужності мають резервуватися для альтернативних постачальників. Винятки можливі, але тільки за схвалення Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА