13:50 14.11.2019

ПриватБанк оскаржить рішення Північного апеляційного госпсуду, який визнав недійсними умови кредитних договорів із компаніями екс-власників

2 хв читати
ПриватБанк оскаржить рішення Північного апеляційного госпсуду, який визнав недійсними умови кредитних договорів із компаніями екс-власників

Державний ПриватБанк подає касаційну скаргу на рішення Північного апеляційного господарського суду, який визнав недійсними окремі умови кредитних договорів із компаніями екс-власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, повідомляється в прес-релізі банку.

"ПриватБанк вважає судове рішення очевидно безпідставним і необґрунтованим і безумовно оскаржить його у Верховному Суді", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується у повідомленні, ще до націоналізації ПриватБанку в грудні 2016 року банк надавав кредити пов'язаним із колишніми власниками компаніям під процентну ставку, яка була вдвічі нижчою за ринкову і становила від 10% до 12% річних у гривні. "Видачею таких "індексних кредитів" і було закладено майбутні юридичні ризики щодо стягнення з позичальників нарахованих відсотків, комісій та штрафних санкцій. І саме зараз пов'язані з колишніми власниками банку недобросовісні позичальники використовують зазначені недоліки, заявляючи позови до банку про визнання недійсними окремих умов кредитних договорів", - йдеться в повідомленні.

Північний апеляційний госпсуд 4 листопада 2019 року задовольнив позов низки компаній, пов'язаних із Коломойським, до ПриватБанку і визнав недійсними умови кредитних договорів, згідно з якими компанії винні банку 7,5 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку, а також рішення НБУ про перелік пов'язаних осіб фінустанови.

Наразі сторони провадять також численні інші судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА