12:02 18.11.2019

Стародубцев прогнозує початок роботи Інфосистеми управління людськими ресурсами в центральних органах у 2020 році

2 хв читати

 Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Олександр Стародубцев прогнозує, що Інформаційна система управління людськими ресурсами (HRMIS) має запрацювати в міністерствах і центральних органах державної влади в 2020 році, а потім пошириться на регіональні структури.

"До кінця року система пілотуватиметься в НАДС, Мінфіні та Мінцифрі. Наступного року - в усіх міністерствах і центральних органах влади. Але я реально хочу більше. Тобто, у НАДС у регіонах є підрозділи, де є підготовлені люди, які займалися контролем і роз'ясненнями, але оскільки контроль ми "прибили" як функцію, то я хочу, щоб ці люди перепрофілювалися і вводили HRMIS у регіонах. У нас на сьогодні 5,5 тис. юридичних осіб органів влади, де має з'явитися ця система", - повідомив Стародубцев в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова Нацагенства держслужби зазначив, що тестування системи завершено, нині триває навчання, і найближчим часом її буде введено в дослідну експлуатацію.

"Нині працівники НАДС грають зі спотвореними даними в тестовому режимі, заводять особисті картки, штатні розписи. Коли розпочнеться дослідний етап, вони вже повинні будуть повністю перевести свій кадровий документообіг у HRMIS", - додав Стародубцев.

Відповідаючи на запитання, чи буде вже у 2021 році всіх чиновників внесено до системи, голова НАДС відповів, що над цим працюватиме.

Водночас він наголосив, що на першому етапі буде не весь функціонал, а лише те, що стосується структури держслужби і документообігу. KPI та функціонал обліку навчання держслужбовців з'явиться в другому етапі.

"Ці речі будуть лише на другій фазі, яка має розпочатися наступного року. Проте це паралельні процеси. Ми будемо вводити базовий функціонал далі в регіони, а в центральні органи вводити релізи, які вже передбачають ширший функціонал", - констатував Стародубцев.

Повний текст інтерв'ю зі Стародубцевим буде оприлюднено на стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА