14:22 18.11.2019

Екс-власники ПриватБанку просять у Лондонського суду час для підготовки до захисту у справі банку

2 хв читати
Екс-власники ПриватБанку просять у Лондонського суду час для підготовки до захисту у справі банку

Екс-власники ПриватБанку (Київ) Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов 15 листопада звернулися до лондонського судді з проханням надати їм додатковий час для підготовки до захисту у справі банку, повідомляє спеціалізований британський ресурс law360.co.uk.

Згідно з його даними, адвокат Майкл Булс, що представляє Коломойського, попросив суддю Високого суду Браяна Ролінгса дати йому час до 25 лютого.

У свою чергу адвокат ПриватБанку Ендрю Гантер заявив: невиправдано припускати, що обвинувачені ще не здійснили детальної підготовки до претензій банку.

Як повідомлялося, ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти екс-власників Коломойського та Боголюбова, а також імовірно пов'язаних із ними британських компаній.

Високий суд Лондона 4 грудня 2018 року визнав таким, що не відповідає його юрисдикції, позов ПриватБанку, вважаючи, що його було подано проти британських компаній, щоб залучити до провадження Коломойського та Боголюбова.

Однак апеляційний суд Англії та Уельсу 15 жовтня 2019 року задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку. Судовий наказ про всесвітній арешт активів на суму понад $2,5 млрд, який було отримано у грудні 2017 року, залишається в силі до ухвалення судового рішення по суті.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що "банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування $1,9 млрд (включно з відсотками – $3 млрд), як заявлено в позовних вимогах.

Передбачається, що на початку 2020 року мають відбутися процесуальні слухання, на яких буде встановлено графік розгляду справи. Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" експерт, який побажав залишитися неназваним, розгляд справи по суті очікується не раніше за другу половину 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА