18:13 18.11.2019

"Нафтогаз" поки що не отримав офіційних пропозицій від "Газпрому" - топ-менеджер НАК

2 хв читати
"Нафтогаз" поки що не отримав офіційних пропозицій від "Газпрому" - топ-менеджер НАК

 НАК "Нафтогаз України" поки що не отримала від ПАТ "Газпром" (РФ) офіційних пропозицій про продовження терміну дії наявного або укладення нового договору про транзит газу терміном на один рік, дав зрозуміти виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

Так, на своїй сторінці у Facebook він оприлюднив картинку з підписом "look at all that mail not being delivered", назвавши її "десь між офісами "Газпрому" та "Нафтогазу".

У свою чергу гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у коментарях до посту Вітренка пожартував про нерозторопність пошти Росії: "Я навіть знаю, хто за це відповідає".

Раніше, у понеділок удень, "Газпром" заявив, що компанія за підписом голови правління Олексія Міллера направила на адресу "Нафтогазу" офіційну пропозицію про продовження терміну дії наявного контракту або укладення нового договору про транзит газу через територію України терміном на один рік з урахуванням прогнозного попиту європейських покупців на газ на 2020 рік.

Зокрема, в пропозиції "Газпрому" має бути зазначено, що необхідними умовами продовження діючого контракту або укладення нового договору є відмова обох сторін від усіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі та припинення всіх судових розглядів, йдеться в повідомленні управління інформації монополії.

Крім того, серед умов перераховано: скасування рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "Газпром" штрафу за нібито "порушення економічної конкуренції"; відкликання клопотання "Нафтогазу України" про ініціювання Європейською Комісією розслідування проти російської компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА