20:27 18.11.2019

Бюджетна підтримка аграріїв у 2020 році для покупки землі достатня і передбачені дешеві кредити

2 хв читати
Бюджетна підтримка аграріїв у 2020 році для покупки землі достатня і передбачені дешеві кредити

Уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко спростовує критику про недостатньо передбачену в бюджеті-2020 підтримку для аграріїв, зокрема, малих і середніх фермерів, на покупку с / г землі після зняття мораторію.

"Коли наші опоненти говорять, що 4 млрд грн - це мало, їх не вистачить, то ми відповідаємо, що 4 млрд грн у нас закладені на 4-й квартал 2020 року. Ми раніше 1 жовтня 2020 року не запустимо оборот с / г земель", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Лещенко наголосив, що цих коштів, якщо вони знадобляться аграріям, на тримісячний період у кінці наступного року вистачить. "Люди плутають, вони вважають, що ця сума розрахована на цілий рік", - зазначив він.

Представник президента також вказав, що бюджетна програма передбачає субсидування кредитної ставки для аграріїв. "3-5% річних буде ефективна ставка кредитування. Ми будемо забезпечувати цю ставку від облікової ставки Нацбанку, яка має позитивну тенденцію до зменшення", - пояснив він.

Як повідомлялося, в бюджеті України на 2020 рік закладено 4 млрд грн на фінансову підтримку сільгоспвиробників і 240 млн грн на формування статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів.

У міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозують, що Фонд часткового гарантування кредитів для малих фермерів на покупку землі запуститься в Україні до відкриття ринку землі 1 жовтня 2020 року.

14 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", який передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження сільгоспземель усіх форм власності.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА