07:13 19.11.2019

Переговори щодо транзиту між Україною і РФ повинні продовжитися в тристоронньому форматі

1 хв читати
Переговори щодо транзиту між Україною і РФ повинні продовжитися в тристоронньому форматі

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко переконаний, що подальші переговори щодо транзиту газу повинні здійснюватися в тристоронньому форматі за участі Європейської комісії.

"Ми сподіваємося, що робота продовжиться в тристоронньому форматі, і навіть останню пропозицію Газпрому ми теж будемо обговорювати в прозорий спосіб у тристоронньому форматі з нашими європейськими партнерами, щоб забезпечити справедливі, а це в нашому випадку європейські умови, продовження транзиту", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV в понеділок увечері.

Раніше заступник голови Європейської комісії (ЄК) з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович повідомив, що розраховує на обговорення контракту щодо транзиту російського газу через територію України на саміті "нормандського формату" 9 грудня президентами України і РФ Володимиром Зеленським та Володимир Путіним.

У відеокоментарі, оприлюдненому словацьким виданням Pravda, Марош Шефчович висловив надію, що обговорення контракту на рівні глав держав дозволить прискорити процес визначення долі транзиту і завершити газові переговори до кінця цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА