13:38 21.11.2019

РФ введе мита на безшовні труби з КНР й оцинкований прокат з України та КНР на п'ять років

2 хв читати
РФ введе мита на безшовні труби з КНР й оцинкований прокат з України та КНР на п'ять років

Підкомісія з митно-тарифного та нетарифного регулювання, захисних заходів у зовнішній торгівлі урядової комісії з економічного розвитку та інтеграції (її курирує Мінекономрозвитку РФ) підтримала проект з введення антидемпінгового мита на ввезені з КНР на територію Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) гарячодеформовані безшовні труби з корозійної сталі в розмірі 15,5% терміном на п'ять років, повідомило "Інтерфаксу" джерело, знайоме з рішенням підкомісії.

Відповідно до оприлюдненої у вересні доповіді ЄЕК, за період із 2015-го до 2017 року обсяг видимого споживання цього товару на ринку ЄАЕС збільшився на 62,1%, обсяг імпорту товару з КНР при цьому зріс у 6,9 раза, а в період розслідування (з 1 липня 2017 року до 30 червня 2018 року) показники збільшилися на 42,4% і вдвічі відповідно. При цьому ціна безшовних труб із корозійної сталі, що походять із КНР, протягом періоду розслідування була нижча за ціну товару, реалізованого на ринку союзу і в доларовому, і в рублевому вираженні. Ініціаторами розслідування виступили "Волзький трубний завод", що входить до "Трубної металургійної компанії", і група "Челябінський трубопрокатний завод".

Підкомісія також схвалила проект рішення про застосування антидемпінгового заходу щодо оцинкованого прокату з КНР та України в розмірі 12,69-23,9% терміном на п'ять років.

Як повідомлялося, департамент захисту внутрішнього ринку Євразійської економічної комісії (ЄЕК) пропонував ввести антидемпінгове мито для українського "ММК ім. Ілліча" та інших виробників з України на рівні 23,9%, для китайської Angang Steel - 17%, Shandong Esdawn Metal Technology Development - 15,2%, Xinjiang Bayi Iron & Steel - 14,39%, Donge Yike Panel - 12,69%, Shandong Sino Steel, GansuJiu Steel Group Hongxing Iron and Steel і Dalian Posco Co. - 14,93%. Для інших китайських виробників прокату - 17%.

Ініціаторами розслідування ЄЕК виступили "Магнітогорський металургійний комбінат", "Новолипецький металургійний комбінат" і "Северсталь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА