19:11 21.11.2019

Райффайзен Банк Аваль та ЄБРР надали перший кредит за програмою розподілу ризиків

2 хв читати
Райффайзен Банк Аваль та ЄБРР надали перший кредит за програмою розподілу ризиків

Райффайзен Банк Аваль (Київ) у співпраці з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав кредит розміром до $8,5 млн Кролевецькому комбікормовому заводу за програмою розподілу ризиків, повідомив Райффайзен Банк Аваль на сайті в четвер.

Згідно з повідомленням, ЄБРР бере на себе половину ризику за цим кредитом.

Кролевецький комбікормовий завод інвестує отримані кошти в придбання понад 100 вагонів-зерновозів, 13 нових вантажівок із причепами і мульчера, що дасть змогу покращити операційну ефективність компанії та диверсифікувати її логістичні операції. Залучене фінансування сприятиме також оновленню наявного парку вантажівок, які використовують для перевезення сільськогосподарських культур.

Програмою розподілу ризиків передбачено, що ЄБРР братиме на себе ризики за кредитами, які Райффайзен Банк Аваль надаватиме компаніям, на загальну суму до EUR20 млн протягом наступних трьох років. Програма розподілу ризиків сприятиме збільшенню розмірів та термінів погашення кредитів для компаній у всій країні.

Як повідомляється, Райффайзен Банк Аваль одним із перших в Україні розпочав співпрацю з ЄБРР у сфері Risk Sharing, при цьому фінансування за підтримки європейських партнерів - "це можливість для бізнесу перейти на значно вищий рівень корпоративного фінансування та партнерських відносин із міжнародними фінансовими установами".

"Наразі плануємо розширення співпраці в цьому напрямі та чекаємо на підписання нових угод найближчим часом", - наводить прес-служба Райффайзен Банку Аваль слова керівника з питань корпоративного бізнесу Олени Михайличенко.

Кролевецький комбікормовий завод є частиною вертикально інтегрованої агропромислової групи, яка вирощує сільськогосподарські культури, надає елеваторні послуги та торгує зерном.

Райффайзен Банк Аваль засновано в 1992 році. За даними Національного банку (НБУ) на 26 вересня 2019 року, Raiffeisen Bank International володів 68,28% статутного капіталу фінустанови, ЄБРР - 30%.

Згідно з даними Нацбанку України, Райффайзен Банк Аваль на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів посідав 5-те місце (82,180 млрд грн) серед 76 банків, що діяли в країні.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності в країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже EUR14,5 млрд у рамках 450 проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА