19:20 21.11.2019

Мінцифри почало співпрацювати з компанією Visa

1 хв читати
Мінцифри почало співпрацювати з компанією Visa

Міністерство цифрової трансформації України оголосило про старт співпраці з міжнародною платіжною системою Visa.

Як повідомляється на сторінці Мінцифри у Facebook, Visa, зокрема, візьме участь у розробці інформаційно-освітніх матеріалів з цифрової грамотності.

За допомогою Visa міністерство також планує впровадити сучасні технології для прийому платежів (QR-коди і технологію Tap to Phone, що перетворює звичайний смартфон на мобільний POS-термінал).

Крім того, Visa та Мінцифри мають намір спільно працювати над технологічними рішеннями для оплати послуг через мобільний додаток і портал "Дія".

"Спілкування людини з державою має бути максимально зручним, швидким та непомітним. Таким принципом ми керуємося, створюючи мобільний додаток і портал "Дія". Тому для нас важливо надати громадянам можливість отримувати онлайн не лише послуги, а й грошову допомогу від держави", - наводить прес-служба відомства слова віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У повідомленні уточнюється, що Мінцифри також планує надати українцям можливість через особистий кабінет на "Дії" здійснювати різні платежі, зокрема оплачувати комунальні послуги, збори, штрафи. За словами міністра, перший спільний проект із Visa запрацює вже найближчими тижнями - йдеться про впровадження можливості для водіїв оплачувати штрафи через мобільний додаток "Дія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА