19:03 22.11.2019

Україна та Білорусь обговорюють будівництво нових міждержавних електромереж і ВПС для наявних ліній

2 хв читати
Україна та Білорусь обговорюють будівництво нових міждержавних електромереж і ВПС для наявних ліній

Україна та Білорусь обговорюють будівництво нових міждержавних електромереж, а також вставок постійного струму (ВПС) для наявних ліній електропередач, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля (Мінекоенерго) за підсумками засідання українсько-білоруської групи зі співробітництва в паливно-енергетичній сфері.

"На зустрічі обговорювалося питання будівництва нових електромереж між державами-сусідками. Йшлося про лінію між Рівненською областю та Брестською (Білорусь). Обговорювалося і питання будівництва вставок постійного струму на наявних повітряних лініях 330кВ між ОЕС Білорусі та ОЕС України: Мозир - Чорнобильська АЕС, Гомель - Чернігів", - йдеться в повідомленні.

Як уточнив глава Мінекоенерго Олексій Оржель, співпраця між державами у сфері електроенергії є одним із пріоритетних питань в енергетичній сфері.

"Електроенергія серед пріоритетних питань. У лютому наступного року має розпочати роботу Білоруська АЕС, може бути надлишок електроенергії, в якій ми зацікавлені. Звісно, варто враховувати і визначені обсяги міждержавного перетину", - наводить прес-служба слова міністра.

Під час засідання також було порушено питання електропостачання прикордонних територій, зокрема включення в роботу міждержавних ліній електропередачі 0,4-110 кВ із метою забезпечення постачання на прикордонні райони за контрактами між ГПО "Біленерго" і ТОВ "Д. Трейдінг".

Як повідомлялося, Мінекоенерго заклало до прогнозного балансу електроенергії об'єднаної електроенергетичної системи (ОЕС) України на 2020 рік зростання імпорту електроенергії у 2,8 раза - до 4,14 млрд кВт-год проти очікуваних поточного року 1,488 млрд кВт-год. Водночас, прогнозується, що імпорт із Білорусі наступного року становитиме 2,1 млрд кВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА