19:12 22.11.2019

Україна та Білорусь створять робгрупу з питання постачання нафти на Мозирський НПЗ за маршрутом Одеса-Броди

2 хв читати
Україна та Білорусь створять робгрупу з питання постачання нафти на Мозирський НПЗ за маршрутом Одеса-Броди

Україна та Білорусь планують створити спільну робочу групу для детального вивчення можливості постачання нафти на Мозирський нафтопереробний завод (НПЗ, Білорусь) нафтопроводом Одеса-Броди, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля України за підсумками засідання українсько-білоруської групи зі співробітництва в паливно-енергетичній сфері.

На засіданні сторони також обговорили питання створення спільного підприємства, яке відповідало б за транспортування нафти на НПЗ.

Крім того, Україна та Білорусь розглянули питання постачання реактивного палива в Україну за "багатоканальною схемою".

"Сторони погодилися, що розглянути постачання реактивного палива з Білорусі в Україну за цією схемою доцільніше в рамках 27-го засідання міжурядової білорусько-української змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. На засіданні цієї ж міжурядової комісії розглянуть і можливість скасування квотування імпорту в Україну сірчаної кислоти для білоруських виробників", - йдеться в повідомленні.

Обговорення стосувалося також співпраці у вугільній і торфовидобувній галузях.

Наступне чергове засідання українсько-білоруської групи зі співробітництва в паливно-енергетичній сфері заплановане на перше півріччя 2020 року в Мінську. Співголовою від України буде перший заступник глави Мінекоенерго Віталій Шубін, від Білорусі - заступник міністра енергетики Вадим Закревський, а також заступник голови концерну "Білнафтохім" Андрій Бунаков.

Як повідомлялося, Білорусь неодноразово заявляла про наміри розпочати альтернативний РФ імпорт нафти. У квітні цього року Білоруська нафтова компанія (БНК) заявила, що розраховує до кінця 2019 року організувати альтернативний Росії імпорт нафти через порти Балтії або України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА