13:22 25.11.2019

Нардепи подали понад 1 тис. поправок до законопроекту про ліквідацію схем в оцінці майна, намагаються затягнути його розгляд - депутат

2 хв читати
Нардепи подали понад 1 тис. поправок до законопроекту про ліквідацію схем в оцінці майна, намагаються затягнути його розгляд - депутат

Народні депутати подали 1004 поправки до законопроекту №2047-д про ліквідацію корупційних схем в оцінці майна та намагаються затягнути його розгляд у другому читанні, повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

"До законопроекту, який налічує п'ять сторінок, було подано 1004 правки. Це по 200+ правок на кожну сторінку. За фракціями: "ОПЗЖ" - 407, "ЄС" - 247, позафракційні - 229,"За майбутнє" - 66, "Слуга народу" - 31, "Голос" + "Слуга народу" - 24, "Батьківщина" - 2", - написав Железняк у соцмережі Facebook у понеділок.

Він вважає, що свідченням спроб затягнути розгляд проекту закону є також вимога авторів більшості пропонованих поправок врахувати їхні корективи в таблиці окремо.

"Наприклад, таке побажання під час подання зазначили депутати "Європейської солідарності" Гончаренко (Олексій Гончаренко - ІФ) і Кубів (Степан Кубів, екс-міністр економрозвитку - ІФ), а також інші ініціатори", - зазначив Железняк.

Водночас нардеп від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець оприлюднив список нардепів, які запропонували найбільшу кількість змін до законопроекту №2047-д. У цьому списку - Тетяна Плачкова ("ОПЗЖ") - 149, Степан Кубів ("ЄС") - 118, Олександр Ковальов (позафракційний) - 95, Олександр Колтунович ("ОПЗЖ") - 93, Михайло Папієв ("ОПЗЖ") - 92, Руслан Требушкін (позафракційний ) - 86, Сергій Рудик ("СН") - 78.

"Дуже сподобалося, що деякі колеги вирішили надати два варіанти правок. Наприклад, пан Гончаренко, Волошин і Требушкін, а рекордсмен за кількістю правок (146) пані Плачкова надала навіть три (!!!) варіанти правок. Яке синхронне відповідальне ставлення до антикорупційних ініціатив", - прокоментував Железняк.

Як повідомлялося, 12 листопада Верховна Рада прийняла за основу компромісний законопроект про ліквідацію схем при оцінці нерухомості №2047-д, тоді як інші альтернативні законопроекти не було підтримано у комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

Законопроект пропонує з 1 січня 2020 року впровадити спрощений метод оцінки об'єктів нерухомості, що передбачає їх автоматичну оцінку. В разі незгоди з оцінкою вартості, яку модуль визначить автоматично, громадяни зможуть отримати її в оцінювача та провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі, як це передбачає поточна процедура, свідчить текст документа.

При цьому нотаріуси мають отримати право безкоштовного доступу до бази для перевірки даних про оцінку нерухомості.

Оплата за формування довідок пропонується в розмірі 2,5% прожиткового мінімуму, а за реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них у базі - 10%, свідчить документ.

Народні депутати також передбачили скорочений термін підготовки законопроекту до другого читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА