15:16 27.11.2019

НБУ звернувся до правоохоронців у зв'язку з акціями біля його стін

2 хв читати
НБУ звернувся до правоохоронців у зв'язку з акціями біля його стін

Національний банк України (НБУ) подав заяву до правоохоронних органів у зв'язку з тим, що спекуляції мітингувальників біля його стін є замовними, повідомив голова правління центробанку Яків Смолій.

"Ми подали заяву до правоохоронних органів про те, що мітинги є проплаченими. У нас є свідки, є зафіксовані моменти, що людям платять за те, що вони тут стоять", - сказав він на брифінгу в середу після завершення в НБУ виїзного засідання комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Як повідомив голова комітету Данило Гетманцев, заступник голови цього комітету Дубінський (фракція "Слуга народу") заперечує причетність до організації мітингів біля центробанку.

"Щодо участі Дубінського. Це питання порушувалося на комітеті. Дубінський заперечує свою причетність до організації цього заходу, водночас висловлюється за підтримку мітингувальників", - сказав він.

Як повідомлялося, правління НБУ в середу заявило про кількатижневу сфокусовану атаку на регулятора у формі замовних спекуляцій та наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і навіть спроби насильницького вторгнення до центробанку. "Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - йдеться у зверненні правління на сайті НБУ.

НБУ обґрунтовує свою думку про те, що замовником інформаційної кампанії є Коломойський, тим, що мітингувальники, за заявами ЗМІ, отримують за це гроші і що до них із 25 листопада приєдналися працівники Нікопольського заводу феросплавів та інших підконтрольних Коломойському підприємств, які до цього пікетували офіси ПриватБанку в Дніпрі та Києві.

Атака на центробанк реалізується через депутата Дубінського, фігуранта антикорупційних розслідувань, якого в медіа називають рупором олігарха Коломойського, стверджує правління Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА