15:28 27.11.2019

Дубінський звинувачує НБУ в зайвому зміцненні курсу гривні

2 хв читати
Дубінський звинувачує НБУ в зайвому зміцненні курсу гривні

Народний депутат Олександр Дубінський (партія "Слуга народу") звинувачує Національний банк України (НБУ) в зайвому зміцненні курсу гривні, оскільки, вважає він, що для цього відсутні економічні підстави.

"Я бачу знищення банківської системи, втрачені гроші, формування фінансової піраміди на ринку державних цінних паперів і маніпуляції з курсом. Немає економічних підстав для зміцнення курсу. Наразі ми отримаємо те, що було в 2004-2005 рр., 2008-2009 рр. За це все несе відповідальність НБУ", - сказав Дубінський у коментарі після прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

При цьому він зазначив, що підтримує протести біля центробанку, хоча заперечує свою причетність до них.

Раніше цього дня президент України Володимир Зеленський сказав, що незалежність голови НБУ Якова Смолія захищена законодавчо. Він також зазначив, що перебуває в постійному контакті зі Смолієм і попросив його особисто повідомляти про будь-які випадки тиску.

Як повідомлялося, правління НБУ в середу заявило про кількатижневу сфокусовану атаку на регулятора у формі замовних спекуляцій та наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і навіть спроби насильницького вторгнення до центробанку.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - йдеться у зверненні правління на сайті НБУ.

НБУ обґрунтовує свою думку про те, що замовником інформаційної кампанії є Коломойський, тим, що мітингувальники, за заявами ЗМІ, отримують за це гроші і що до них із 25 листопада приєдналися працівники Нікопольського заводу феросплавів та інших підконтрольних Коломойському підприємств, які до цього пікетували офіси ПриватБанку в Дніпрі та Києві.

Атака на центробанк реалізується через депутата Дубінського, фігуранта антикорупційних розслідувань, якого в медіа називають рупором олігарха Коломойського, стверджує правління Нацбанку.

Центробанк подав заяву до правоохоронних органів у зв'язку з тим, що спекуляції мітингувальників біля його стін є замовними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА