14:33 28.11.2019

"Укрзалізниця" має намір за 2020 рік побудувати євроколію від Львова до держкордону

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір за 2020 рік побудувати євроколію від Львова до держкордону

АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) має намір за 2020 рік побудувати євроколію від станції "Скнилів" на околиці Львова до державного кордону, повідомив голова УЗ Євген Кравцов.

"За рік ми можемо побудувати від державного кордону до станції "Скнилів" євроколію. "Скнилів" розташований у Львові. Відстань від вокзалу - 5,5 км, від Міжнародного аеропорту "Львів" - 3 км, від автостанції - 1 км. Розташування чудове. Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова (Польща), Праги (Чехія), Відня (Австрія)", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Крім того, голова УЗ повідомив, що також планується між "Скниловом", аеропортом і львівським залізничним вокзалом запустити експрес.

"Чому "Скнилів"? Таким чином уникнемо перевантаження станції "Львів", через яку прямують фактично усі внутрішньодержавні поїзди", - пояснив Кравцов.

Він висловив упевненість, що це буде найбільший інфраструктурний проект на заході України. Для "Укрзалізниці" - це абсолютно реально і матиме надзвичайний соціальний ефект, вважає керівник компанії.

Раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомляв, що Міністерство інфраструктури після оновлення рухомого складу в 2020 році планує відкрити нові залізничні маршрути в межах України, а також із країнами Євросоюзу і Білоруссю.

За його словами, зокрема, планується відкрити нові маршрути до Польщі, запустити поїзд Львів - Мінськ (через Ковель і Брест), Гомель - Київ, а також продовжити маршрут поїзда №31/32 Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига до Таллінна (Естонія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА