07:02 01.12.2019

IRENA підтримує Україну в розвитку "зеленої" енергетики і декарбонізації економіки

2 хв читати
IRENA підтримує Україну в розвитку "зеленої" енергетики і декарбонізації економіки

Генеральний директор Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA Франческо Ла Камера на відкритті 10 Міжнародного інвестиційного форуму з відновлюваної енергетики запевнив Україну в підтримці в цій сфері, повідомила прес-служба Держенергоефективності.

"Диверсифікувати енергоресурси - цілком реально. Ми готові і надалі підтримувати Україну на цьому шляху", - підкреслив Ла Камера.

Зокрема, експерти IRENA консультували Україну при розробці законодавчої бази аукціонів. Як показує досвід різних країн світу, аукціони - ефективний інструмент для здешевлення електроенергії, що виробляється із відновлюваних джерел.

Ла Камера зазначив, що світ нарощує темпи переходу на "чисту" енергію: "Протягом останніх 7 років ми спостерігаємо щорічне збільшення обсягів нових потужностей "чистої" енергетики, що перевищують потужності традиційної енергетики. У 2018 в світі впроваджено 170 ГВт нових проектів "зеленої" енергетики", заявив він.

"При цьому, "чисті" технології дешевшають. За оцінками експертів, у майбутньому СЕС і ВЕС стануть більш вигідними джерелами електроенергії, ніж традиційні енергоносії", - додав Ла Камера.

Також експерти IRENA проаналізували стан розвитку відновлюваної енергетики в країнах Південно-Східної Європи. Відзначається, що регіоні працює 127 ГВт потужностей, що генерують "чисту" енергію. До 2030 року ці показники можна збільшити майже в 5 разів і досягти 620 ГВт.

Крім цього, в рамках Форуму гендиректор IRENA провів зустріч з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком, під час якої сторони обговорили інвестиційну привабливість відновлюваної енергетики та плани подальшого розвитку в Україні.

Ла Камера нагадав, що "зелені" проекти мають численні переваги і дозволяють одночасно вирішувати енергетичні, екологічні, економічні і соціальні питання громад.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА