11:30 02.12.2019

Церемонія запуску "Турецького потоку" відбудеться у Стамбулі 8 січня - Ердоган

1 хв читати
Церемонія запуску "Турецького потоку" відбудеться у Стамбулі 8 січня - Ердоган

Церемонію запуску газопроводу "Турецький потік" намічено на 8 січня 2020 року, вона відбудеться у Стамбулі, повідомила в суботу газета Daily Sabah із посиланням на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Таку заяву Ердоган зробив на церемонії підключення Трансанатолійського газопроводу (TANAP) до Трансадріатичного трубопроводу (ТАР) у турецькій провінції Едірне.

У п'ятницю прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що президенти РФ і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган візьмуть участь у церемонії запуску газопроводу "Турецький потік".

Минулого тижня "Газпром" повідомляв, що нині газом заповнено обидві нитки "Турецького потоку", починаючи від берегових об'єктів близько Анапи до приймального терміналу, розташованого біля населеного пункту Киїкей на узбережжі Туреччини. КС "Русская" та ділянка берегового примикання в Росії готові до початку експлуатації. Одночасно завершуються пусконалагоджувальні роботи на приймальному терміналі в Туреччині.

"Турецький потік" - проект експортного газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини з суміжними країнами. Перша нитка газопроводу призначена для турецького ринку, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки - 15,75 млрд куб. м газу на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА