19:19 02.12.2019

ЄЦБ буде діяти "рішуче" для досягнення мети щодо інфляції в єврозоні

2 хв читати
ЄЦБ буде діяти "рішуче" для досягнення мети щодо інфляції в єврозоні

Європейський центральний банк (ЄЦБ) має намір діяти "рішуче" з метою відновлення цінової стабільності в єврозоні, заявила голова ЄЦБ Крістін Лагард на слуханнях в Європарламенті, зазначивши, що майбутня оцінка стратегії Центробанку стосуватиметься широкого кола питань, включно зі зміною клімату і інфляцією.

"Акомодаційна політика ЄЦБ стала одним з ключових двигунів внутрішнього попиту в період відновлення, і вона залишається в силі", - наводить слова Лагард агентство Bloomberg.

Лагард, яка змінила на посту глави ЄЦБ Маріо Драгі на початку листопада, 12 грудня проведе перше засідання ради керуючих регулятора, на якому, як вважають експерти, вона, можливо, оголосить результати першої за 16 років фундаментальної оцінки стратегії Центробанку.

Лагард повідомила, що поки передчасно говорити про підсумки оцінки стратегії, і не сказала, скільки часу займе її проведення, зазначивши лише, що вона "буде керуватися двома принципами: аналізом і здоровим глуздом".

Вона визнала побічні ефекти надзвичайно м’якої політики ЄЦБ і сказала, що в ході оцінювання стратегії планується отримати більш чітке уявлення про те, як більш довгострокові тенденції впливають на те, що піддається контролю Центробанку.

За словами Лагард, хоча головним мандатом ЄЦБ залишається цінова стабільність, другорядний мандат, який полягає в підтримці загальної економічної політики в ЄС, також може охоплювати боротьбу зі зміною клімату.

Раніше джерела повідомляли Bloomberg, що керівники ЄЦБ можуть відмовитися від нинішньої мети щодо інфляції "трохи нижче 2%" на користь твердих 2%. Перехід до твердої мети щодо інфляції в середньостроковій перспективі послабив би тиск на ЄЦБ в плані необхідності посилювати грошово-кредитну політику після того, як інфляція в єврозоні перевищить позначку в 1,5%.

ЄЦБ, який реалізує високо стимулюючу політику протягом восьми років, викуповуючи бонди і утримуючи ставку з депозитів на негативному рівні, так і не зміг досягти мети щодо інфляції. Темпи зростання споживчих цін в єврозоні знаходяться нижче 1%, і експерти продовжують знижувати прогнози на найближчі роки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА