21:00 03.12.2019

"Укртелеком" та Ощадбанк мають намір укласти мирову угоду

3 хв читати
"Укртелеком" та Ощадбанк мають намір укласти мирову угоду

"Укртелеком" та Ощадбанк мають намір укласти мирову угоду у справі про стягнення фінустановою 1,1 млрд грн з оператора фіксованого зв'язку.

Про це повідомив Господарський суд Києва у своїй постанові від 27 листопада 2019 року про перенесення попереднього засідання у справі.

"У зв`язку з клопотанням позивача за первісним позовом та відповідача за первісним позовом про відкладення розгляду справи у зв`язку з наміром укласти мирову угоду у справі суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання", - наголошується в постанові.

Підготовче засідання призначено на 11 грудня.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укртелекому", таке рішення є відображенням наміру сторін знайти взаємовигідний компроміс урегулювання зобов'язань "Укртелекому".

Як повідомлялося, в серпні виконавча служба заарештувала майже 93% акцій "Укртелекому" за борги ТОВ "ЕСУ" (власник пакета акцій "Укртелекому") перед Ощадбанком.

Раніше в "Укртелекомі" заявляли про розчарування рішенням Верховного Суду щодо визнання законним договору з Ощадбанком про купівлю у нього облігацій "ЕСУ" на суму 1 млрд грн плюс відсотки та заявили, що договір не може бути реально виконаним без суттєвої шкоди для діяльності компанії.

"Укртелеком" та Ощадбанк 15 вересня 2015 року уклали договір, згідно з яким компанія зобов'язалася не пізніше ніж 15 березня 2017 року прийняти й оплатити облігації свого мажоритарного власника "ЕСУ" серії "С" на 1 млрд грн плюс накопичений за ним купонний дохід. У серпні 2017 року "Укртелеком" ініціював до Господарського суду Києва спір про розірвання договору та визнання зобов'язань за договором припиненими і виграв його у вересні 2018 року, а потім і в апеляційному суді в лютому 2019 року, проте тепер програв касацію.

За даними Ощадбанку, сума зобов'язань компанії перед ним - майже 1,5 млрд грн. За даними агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про суму до 1,36 млрд грн.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні, значну частину його клієнтів складають держоргани, навчальні, адміністративні та медичні установи, аварійні служби.

ФДМ України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу на початку 2011 року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" - за 10 млрд 575,1 млн грн. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" в 2013 році.

"Укртелеком" завершив 2018 рік із чистим прибутком 506,9 млн грн (відповідно до аудованої звітності), що на 45,1% менше, ніж за підсумками 2017 року. EBITDA оператора за минулий рік скоротилася на 12% - до 1,618 млрд грн, виручка - на 2,3%, до 6,449 млрд грн.

Ощадбанк засновано у 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (279,640 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА